dinsdag 22 mei 2012

Tony Chocolony

Beste lezers,

Je denkt, ik zie het vast verkeerd, dit is waarschijnlijk een misdruk van de chocolade, want de stukken zijn oneerlijk verdeeld. Maar dit is juist de bedoeling van Tony's Chocolonely. Omdat het in de wereld ook al zo oneerlijk verdeeld is, hebben ze deze repen gemaakt, ze zijn fair trade.
Zo zeggen ze zelf:
Ongelijk verdeeld:
Gek eigenlijk, dat alle blokjes van een chocoladereep even groot zijn terwijl het in de chocoladeketen zo ongelijk verdeeld is. Tony's Chocolonely blijft er voor strijden dat iedereen krijgt waar zij recht op hebben. Wij betrekken je hier op smakelijke wijze bij met onze nieuwe, ongelijk verdeelde reep.


Vanmiddag heb ik hem zelf geproefd, het is wel even wennen. Normaal is het zo, jij mag een reepje, en jij een stukje, maar dat kan erg moeilijk. Dus waarom niet een keer een reep voor jezelf? Dan hoef je het niet te verdelen. En als je hem met zijn alle eet, is het dus niet dat altijd jou grote zus, moeder, of vader het laatste stuk krijgt, want ja, er zijn nu wel heel rare verdelingen.

Deze reep kan je per kilo, reep of mini-chocolaatje kopen via de webshop of in de winkel een stuk, dat is meestal iets meer dan €2,- per reep, maar dan heb je wel ongelofelijk, heerlijk en veel chocolade, die ook nog eens Fair Trade is!
 Ook heeft dit niet veel met fashion te maken, maar misschien als deze boeren in afrika of andere landen meer verdienen kunnen ze natuurlijk wel leukere kleren kopen (en jij hebt daar aan meegedragen!).

x-x-xModeMollers



2 opmerkingen:

  1. Er bestaat trouwens ook Fair trade kleding (vraag maar aan D haar pake). Misschien kunnen jullie eens onderzoeken of het een beetje modieus is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goed idee voor vaderdag

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...